طراحی سایت کار آسانی نیست. طراحان حرفه ای سایت هم اگر بخواهند بدون دستورالعمل و اصول پیش بروند، حتما دچار اشتباه خواهند شد. پس بد نیست که در کنار یک طراح سایت، همیشه یک چک لیست طراحی سایت باشد که طبق آن، مسیری که می خواهد برود را به درستی طی کند. این چک لیست سایت باید شامل تمامی کارهایی بشود که قرار است در فرایند طراحی سایت انجام شود. ما در این مطلب یک چک لیست طراحی سایت کامل را برای شما آماده کرده ایم که شامل 6 بخش اصلی و هر بخش شامل چندین زیر مجموعه می شود. در آخر هم نکاتی در رابطه با چک لیست طراحی سایت فروشگاهی و چک لیست طراحی سایت وردپرس را به شما ارائه می دهیم. در ادامه همراه ما باشید.
اگر طراح سایت باشید، احتمالا برایتان سوال پیش خواهد آمد که مگر همه سایت ها مثل هم طراحی می شود که ما یک چک لیست کامل طراحی سایت برای همه داشته باشیم؟ موضوع اینجاست که ما در چک لیست طراحی سایت این موضوع را هم در نظر گرفته ایم و قرار نیست وارد جزئیات فنی بشویم. این موضوع را هم در نظر داریم که احتمالا چک لیست طراحی سایت فروشگاهی با چک لیست طراحی سایت پزشکی فرق می کند و در ادامه خواهید دید که چک لیست ما هم یک چک لیست کلی است که می تواند برای هر نوع سایتی استفاده بشود، هم اینکه جزئیات حوزه های مختلف طراحی سایت را در نظر گرفته است. هرچند که باید بدانید مثلا طراحی سایت پزشکی ممکن است یک سری امور مربوط به خود داشته باشد.
همچنین قطعا این را می دانیم چک لیست سایت با پنل اختصاصی با چک لیست طراحی سایت وردپرس فرق می کند و در آخر به نکات این مورد هم بیشتر می پردازیم. تا اینجا فقط بدانید که چک لیست طراحی سایتی خوب است که هم برای قبل از طراحی، هم برای حین طراحی و هم برای بعد از طراحی سایت برنامه داشته باشد. پس در ادامه همراه ما باشید تا به اولین بخش از چک لیست طراحی سایت برویم که در اینجا، هنوز طراحی سایت حتی شروع هم نشده است.
قبل از اینکه هر کاری را شروع کنید، نقشه کاری که قرار است انجام دهید و سایتی که قرار است طراحی کنید را در ذهن خودتان بیاورید و آن را برای کارفرمایتان شرح دهید. طوری که مطمئن شوید با کارفرما هیچگونه تضاد فکری ندارید. این مورد بهتر است در یک جلسه رسمی حتما انجام شود و مفاد لازم آن در قرارداد بین شما و کارفرما نیز ذکر شود. از اینجا به بعد موضوع دیگر کار اصلی شما با تیمتان شروع می شود.
در این مرحله چک لیست سایت شما باید نقشه راه کاری که می خواهید انجام بدهید را ترسیم کنید که بدانید دقیقا قرار است روی چه برنامه ای پیش بروید و از تصمیمات لحظه ای جلوگیری کنید. محتوای این بخش از چک لیست شامل موارد زیر می شود:
در این بخش شما کمی وارد ابعاد فنی سایت می شوید. در نظر داشته باشید که این بخش خیلی مهم است و اگر اولین بار است که دارید این بخش را انجام می دهید، بدون تحقیق و جمع آوری اطلاعات اقدامی نکنید. یکی از مواردی که در این بخش باید انجام بدهید انتخاب CMS یا همان سیستم مدیریت محتوا است. اگر انتخاب شما وردپرس بود (که احتمالا در اکثر مواقع هم همین است!)، حتما بخش آخر این مقاله که چک لیست طراحی سایت وردپرس است را بخوانید. مواردی که در این بخش از چک لیست باید انجام بدهید به شرح زیر است:
به بخش اصلی “چک لیست طراحی سایت” رسیدیم که کار اصلی طراحی سایت ما از همینجا شروع می شود. مسلما هر سایتی با سایت دیگر متفاوت است و در این بخش، نمی شود برای همه سایت ها یک چک لیست در نظر گرفت. اما در نهایت هر کاری که شما قرار است انجام بدهید، زیر مجموعه همین موارد خواهد بود:
سایت شما طراحی شده است و اتفاقا بسیار هم سایت زیبا و کاربردی ای است. اما احتمالا در حال حاضر عملکردهای کندی دارد و سایت با سرعتی که باید بارگذاری نمی شود. در اینجا شما بهتر است یک سری اقدامات خاصی را انجام بدهید که سرعت و عملکردهای سایت خودتان را بهبود ببخشید. در این راستا بهتر است در هر سایتی با هر موضوعی که طراحی می کنید این موارد چک لیست طراحی وب سایت را انجام بدهید.
محتوانویسی و سئو سایت شاید از جمله کارهای روتین و همیشگی یک سایت باشند، اما در زمان طراحی سایت هم بخشی از محتوانویسی و سئو سایت انجام می شود. در این راستا در چک لیست طراحی سایت مواردی هست که شما باید حتما آن ها را در هنگام طراحی یک سایت انجام بدهید و رعایت کنید. این کارها شامل موارد زیر می شوند:
امنیت هر سایتی مهم است. تمامی سایت ها حاوی اطلاعات هستند و از این اطلاعات باید به خوبی محافظت بشود. برای امنیت سایت، مانیتور کردن همیشگی سایت کفایت می کند به شرط اینکه در زمان طراحی سایت اقدامات امنیتی لازم برای سایت صورت گرفته باشد. این اقدامات امنیتی باید به ترتیب زیر برای سایت شما انجام بشود:
به طبع بعد از اینکه یک سایت طراحی می شود، مشکلاتی دارد که دیده نشده اند. خصوصا اگر یک سایت بزرگ با بخش های مختلف باشد. نگاهی گذرا انداختن به صفحات سایت هم قرار نیست مشکلی را پیدا و حل کند و برای همین هم در این بخش از چک لیست طراحی سایت به مواردی می پردازیم که حتما باید بررسی بشوند و نگاهی به آن ها انداخته شود.
طراحی سایت فروشگاهی تمامی مواردی که در بالا گفتیم را دارد اما یک سری موارد دیگری هستند که برای “چک لیست طراحی سایت فروشگاهی” باید اضافه بر سازمان انجام بشود. این موارد دلبخواهی هم نیستند و اگر یک سایتی قرار است فروشگاهی باشد، بدون شک باید این موارد چک لیست طراحی سایت فروشگاهی در آن یا رعایت شوند و یا چک شوند که حتما وجود داشته باشند. موارد چک لیست طراحی سایت فروشگاهی به شرح زیر می باشد:
در جدول زیر می توانید به خوبی تفاوت یک طراحی سایت فروشگاهی با طراحی سایت شرکتی را متوجه شوید تا ببینید چرا یک سایت فروشگاهی نیاز به یک چک لیست طراحی سایت جداگانه دارد:
طراحی سایت فروشگاهی | طراحی سایت شرکتی |
---|---|
دارای درگاه پرداخت و سبد خرید | معرفی خدمات، تیم و نمونه کارها |
مدیریت موجودی محصولات و انبار | ندارد یا بسیار ساده است |
امکان ثبت سفارش و پیگیری وضعیت خرید | فرم تماس یا درخواست مشاوره |
نیاز به مجوزهای فروش آنلاین (مثل اینماد) | نیاز به مجوز خاصی ندارد |
دارای سیستم حساب کاربری برای مشتریان | ممکن است بدون ورود کاربر هم کار کند |
نیازمند افزونه ها یا امکانات CRM و گزارش گیری فروش | تمرکز روی برندینگ و جلب اعتماد |
بالاتر درباره طراحی سایت فروشگاهی خیلی صحبت کردیم اما خیلی درباره طراحی سایت شرکتی صحبت نکردیم در حالی که طراحی سایت شرکتی هم نکات خودش را دارد که در اینجا می توانید آن را مطالعه کنید و در صورت نیاز به مشاوره با ما تماس بگیرید.
چک لیست طراحی سایت با وردپرس ممکن است یک سری موارد اضافه تر نسبت به طراحی سایت اختصاصی داشته باشد اما در کل طراحی سایت با وردپرس به طبع راحت تر از طراحی سایت اختصاصی می باشد. همچنین طراحی سایت با CMS های دیگر هم تقریبا شبیه به طراحی سایت با وردپرس است منتهی جایگزین های مخصوص به خودش را در CMS های دیگر دارد. مواردی که در چک لیست طراحی سایت با وردپرس باید رعایت کنید علاوه بر مواردی که در بالاتر گفتیم به شرح زیر می باشد: