طراحی سایت چقدر زمان میبرد و چقدر طول میکشد؟

طراحی سایت چقدر زمان میبرد؟ سوالی که خیلی از کارفرماها می پرسند و حق هم دارند. زمان در طراحی سایت مهم و تعیین کننده است و در اینجا ما به شما خواهیم گفت که طراحی سایت چقدر زمان می برد و علاوه بر اینکه عوامل تاثیرگذار بر آن را نیز به شما خواهیم گفت، مدت زمان طول کشیدن سایت وردپرسی را نیز با یک سایت اختصاصی مقایسه خواهیم کرد.
طراحی سایت چقدر زمان میبرد

هر کارفرما و صاحب سایتی می خواهد بداند که “طراحی سایت چقدر زمان میبرد” و کاملا هم حق دارد. هر شرکت و هر طراحی ممکن است یک مدت زمان خاصی را در نظر بگیرد اما به طور متوسط طراحی سایت، بین 15 الی 25 روز طول می کشد و اگر بخواهیم دقیق تر از این حرف ها پاسخ بدهیم، باید عوامل مهمی در این راستا را در نظر بگیریم. در ادامه، به علاوه اینکه درباره اینکه طراحی سایت چقدر طول می کشد بیشتر صحبت می کنیم، به اینکه طراحی سایت با وردپرس چقدر زمان میبرد و تفاوت آن با مدت زمان یک طراحی سایت اختصاصی چیست هم اشاره خواهیم داشت. پس در ادامه همراه ما باشید تا دقیق تر موضوع را بررسی کنیم.

طراحی سایت چقدر زمان میبرد

طراحی سایت چقدر زمان میبرد؟ عوامل تاثیر گذار بر آن

اگر سوال شما این باشد که طراحی سایت چقدر زمان میبرد، هیچوقت نمی شود به آن یک پاسخ دقیق داد. یعنی تنها می شود گفت که طراحی سایت معمولا بین 15 الی 25 روز طول می کشد و اینکه چه عواملی این زمان را کمتر یا بیشتر می کنند هم خودش جای بحث دارد. مثلا طراحی سایت پزشکی ممکن است به دلیل طراحی سیستم نوبت دهی در آن، بیشتر از یک طراحی سایت شرکتی که فقط معرفی خدمات ارائه می دهد طول بکشد. یا گاهی ممکن است همان طراحی سایت پزشکی مدت زمان کمتری نسبت به یک طراحی سایت فروشگاهی که چندین محصول متفاوت و دسته بندی های مختلف دارد طول بکشد.
علاوه بر مواردی که در بالا گفتیم ممکن است برای شما سوال پیش بیاید که “طراحی سایت با وردپرس چقدر زمان میبرد” و اگر بخواهیم طراحی سایت اختصاصی داشته باشیم چقدر باید صبر کنیم؟ همه این ها سوالات درستی هستند و ما در ادامه قرار است با ارائه چهار عامل تاثیر گذار، نشان بدهیم که طول کشیدن طراحی سایت می تواند کاملا منطقی باشد و یا اینکه در بعضی موارد، طول کشیدن بیش از اندازه طراحی یک سایت اصلا منطقی نیست. پس برویم و ببینیم که چه عواملی روی اینکه طراحی سایت چقدر زمان میبرد تاثیرگذار هستند.

طراحی سایت چقدر زمان میبرد عوامل تاثیر گذار بر آن

نوع پروژه و حوزه طراحی سایت

با تصور اینکه ما کلا طراحی سایت هایمان را با وردپرس (و دیگر سیستم های مدیریت محتوا) یا کلا به صورت اختصاصی و با پنل سفارشی سازی شده انجام می دهیم، مهمترین و اصلی ترین عامل تاثیرگذار بر مدت زمان طراحی سایت نوع پروژه ما می باشد. اینکه ما طراحی سایت فروشگاهی، طراحی سایت شرکتی، طراحی سایت پزشکی و یا طراحی برای هر حوزه فعالیت دیگری را انجام می دهیم، روی مدت زمان تحویل پروژه تاثیرگذار است.

مثلا طراحی سایت شرکتی در ساده ترین حالت ممکن خود که فقط صفحات اصلی و دو یا سه تا صفحه فرود داشته باشد ممکن است 10 روزه تمام بشود. اما همین طراحی سایت شرکتی اگر صفحات اضافی تر یا امکانات پیشرفته تری داشته باشد ممکن است 15 الی 20 روز طراحی آن طول بکشد.

حال این نوع پروژه طراحی سایت ما خودش می تواند عوامل تعیین کننده ای داشته باشد که به شرح زیر می باشد:

  • تعداد صفحات پروژه (مثلا در طراحی سایت فروشگاهی معمولا تعداد صفحات بیشتر است)
  • امکانات پیشرفته و تعاملی کاربران (مثلا اینکه در طراحی سایت فروشگاهی باید سبد خرید و فیلتربندی محصولات تعریف شود و در طراحی سایت پزشکی سیستم نوبت دهی)
  • افزونه ها و ماژول های اضافی برای حوزه های مختلف
  • مینیمال و ماکسیمال بودن طراحی 
  • و عوامل دیگری که برای هر حوزه متفاوت است
نوع پروژه طراحی سایت

انتخاب شرکت طراحی سایت یا فریلنسر

احتمالا واضح است که برای هرکدام از این ها طراحی سایت چقدر زمان میبرد! یک شرکت طراحی سایت چندین نیروی کار دارد که روی سایت شما کار بکنند اما یک فریلنسر، فقط خودش است و او باید مدیریت کند که طراحی سایت چقدر طول می کشد و فقط خودش پاسخگو باشد. حال مشخص است که سایتی را که یک فریلنسر در 1 ماه تحویل می دهد، یک شرکت طراحی سایت می تواند آن را در 20 روز به شما تحویل بدهد. اشتباه نکنید، این حرف توهین یا دست کم گرفتن فریلنسر ها نیست و موضوع دست تنها بودن آن هاست.

شما تصور کنید یک طراحی سایت فروشگاهی دارید و عجله هم دارید که سایت کامل با تمام محصولات و دسته بندی های حال حاضر شما به دستتان برسد. حال فریلنسر باید در این طراحی سایت فروشگاهی نقشه طراحی سایت را ترسیم کند، سایت را طراحی کند و توسعه بدهد، برای آن محتوا تولید کند، محصولات و دسته بندی ها را بسازد، آن را سئو پذیر کند و در آخر هم خودش آن را چک و دیباگ کند. قطعا همه این کارها را نمی تواند همزمان باهم انجام دهد. در عوض یک شرکت طراحی سایت برای یک طراحی سایت فروشگاهی می تواند یک تیم را موظف به طراحی آن کند و هرکدام از افراد تیم یک بخشی از کار را همزمان جلو ببرند. اینطوری مسلما سایت به سرعت تحویل داده خواهد شد.

انتخاب شرکت طراحی سایت یا فریلنسر

حالا شاید شما پیش خودتان تصور کنید حالا که یک شرکت طراحی سایت، سایت را سریعتر تحویل می دهد، پس قیمت بالاتری هم نسبت به یک فریلنسر دریافت می کند. در حالی که شرکت های طراحی سایت به این دلیل که حجم بیشتری از پروژه ها را دریافت می کنند، قیمت طراحی سایت رقابتی تری دارند. پیشنهاد می کنیم که برای مشاهده قیمت طراحی سایت در فدورا به ما صفحه قیمت های ما سر بزنید.

نوع طراحی سایت

یکی دیگر از مهمترین عوامل تاثیر گذار روی مدت زمان طراحی سایت نوع طراحی سایت شما می باشد. نوع طراحی سایت یعنی چه؟ یعنی اینکه سایت شما دقیقا چگونه و با چه ابزارها و نرم افزارهایی طراحی شده باشد. نوع طراحی سایت به ترتیب اینکه طراحی سایت چقدر زمان میبرد به شرح زیر می باشد:

  1. طراحی سایت اختصاصی با طراحی پنل اختصاصی
  2. طراحی سایت با CMS هایی مانند وردپرس
  3. طراحی سایت با قالب های آماده و سفارشی سازی محدود قالب ها
  4. طراحی سایت با سایت سازها و هوش مصنوعی

یک طراحی سایت اختصاصی با طراحی پنل اختصاصی می تواند تا خیلی بیشتر از 1 ماه هم طول بکشد و اگر نتیجه در آخر هم آن چیزی که ما می خواهیم نشود، یعنی کلی زمان هدر رفته است. شاید بهترین گزینه طراحی سایت با وردپرس باشد و اگر بخواهید بدانید طراحی سایت با وردپرس چقدر زمان میبرد باید به شما بگوییم که معمولا طراحی سایت با وردپرس در حرفه ای ترین و پر کارترین حالت خود 20 تا 25 روز طول می کشد.

نوع طراحی سایت

تعداد دفعات بازبینی و عیب یابی

به یکی از متاسفانه طاقت فرسا ترین عوامل تاثیر گذار بر مدت زمان طراحی سایت رسیدیم و شاید این بخش تنها دلیلی باشد که هیچوقت نشود به این سوال که طراحی سایت چقدر زمان میبرد پاسخ داد. عموما کارفرما در طی کار می تواند 2 بار بازبینی و اصلاحات ارائه بدهد و این موضوع هم بین طراحان سایت خارجی و هم طراحان سایت ایرانی مرسوم است.

همانطور که Tom Caklos هم مثل ما دو بار فرصت Revision یا بازبینی می دهد، اما باز هم تعداد بازبینی به کارفرما هم بستگی دارد و همیشه حق با مشتری است! البته که ایشان هم گفته است که تعداد بازبینی در طراحی سایت باید حتما از قبل مشخص شده باشد و کارفرما بداند که چند بار این فرصت را دارد ولی باز هم زیاد شدن این عیب یابی ها و دیباگ کردن های مستقل از نظر کارفرما، می تواند تاثیر بسیاری در طولانی شدن زمان طراحی سایت بگذارد.

تعداد دفعات بازبینی و عیب یابی

طراحی سایت با وردپرس چقدر زمان میبرد؟

درباره اینکه طراحی سایت با وردپرس چقدر زمان میبرد قبلا صحبت هایی کردیم و گفتیم که طراحی سایت با وردپرس می تواند بین 15 الی 25 روز طول بکشد. شاید پیش خودتان بگویید که طراحی سایت با وردپرس که کاری ندارد چرا انقدر طول می کشد؟ که در این صورت باید بگوییم که باورهای غلط درباره وردپرس را کنار بگذارید. طراحی سایت با وردپرس می تواند بسیار حرفه ای و چه بسا کاربردی تر از یک طراحی سایت اختصاصی باشد. همه چیز در اینجا بستگی به آن شرکت طراحی سایت یا طراح سایت دارد.

در نظر داشته باشید که در طراحی سایت با وردپرس همان کارهایی انجام می شود که در طراحی سایت اختصاصی انجام می شود، منتهی کار برای طراح و توسعه دهنده راحت تر است چون نیازی به طراحی پنل اختصاصی ندارند و خود پنل وردپرس و صفحه سازهای آن، به طراح سایت و توسعه دهنده سایت کمک می کنند که طراحی سایت را به بهترین شکل ممکن انجام بدهند. در نتیجه، طراحی با وردپرس مانند طراحی سایت با هوش مصنوعی نیست که روح کار را از آن بگیرد، طراحی سایت با وردپرس صرفا طراحی کردن سایت با ابزارهای بهتر است که در جهت سریعتر انجام شدن کار به ما کمک می کنند و قطعا اگر اینطور نبود، دیگر اینکه طراحی سایت چند روز طول می کشد برای وردپرس مطرح نبود.

طراحی سایت با وردپرس چقدر زمان می برد؟

در مقایسه سایت اختصاصی و سایت وردپرسی طراحی سایت چقدر زمان میبرد؟

بیایید به جای اینکه حدس بزنیم  در سایت اختصاصی و وردپرسی طراحی سایت چقدر زمان میبرد، این دو نوع از سایت را با هم مقایسه کنیم. یعنی ببینیم که طراحی سایت اختصاصی چقدر طول می کشد و طراحی سایت با وردپرس چقدر زمان میبرد. برای این کار بهتر است جنبه های مختلف این دو نوع از طراحی را با یکدیگر در جدول زیر مقایسه کنیم تا به یک نتیجه گیری خوب برسیم.

شاخص مقایسهطراحی سایت وردپرسیطراحی سایت اختصاصی
مدت زمان طراحی اولیه۳ تا ۷ روز۱۵ تا ۳۰ روز
مدت زمان توسعه و پیاده‌سازی کامل۱۰ تا ۲۵ روز با شخصی‌سازی و محتواگذاری۳۰ تا ۹۰ روز بسته به پیچیدگی پروژه
طراحی رابط کاربری (UI)استفاده از قالب‌های آماده (۱ تا ۳ روز)طراحی اختصاصی از صفر (۷ تا ۱۵ روز)
طراحی تجربه کاربری (UX)اغلب عمومی و قالب‌محوربررسی رفتار کاربر و طراحی متناسب (۵ تا ۱۰ روز)
برنامه‌نویسی بک‌اندمعمولاً آماده یا نیمه‌آماده (کمتر از ۵ روز)کاملاً سفارشی و از پایه (۱۵ تا ۳۰ روز)
میزان نیاز به تست و رفع باگپایین‌تر به دلیل استفاده از قالب‌های تست‌شدهبالاتر به دلیل پیچیدگی و کدنویسی اختصاصی
مدت زمان پشتیبانی اولیه پس از تحویل۷ تا ۱۴ روز۱۵ تا ۳۰ روز یا بیشتر
انعطاف‌پذیری در توسعه آیندهمحدود و وابسته به افزونه‌هابسیار بالا با قابلیت افزودن ماژول‌های خاص
تأخیرات احتمالیمعمولاً کمتربیشتر، به دلیل فازبندی و توسعه تدریجی