سئو سایت

بهینه سازی موتورهای جستجو یا به اختصار سئو (SEO) یک فرآیند برای ارتقا و بهبود رتبه وب سایت در نتایج موتورهای جستجو مانند گوگل است. هدف از سئو این است که وقتی کاربران یک نیازی دارند، شما بتوانید آن نیاز را برطرف کنید. سئو به زبان ساده یعنی کاری کنید که سایت شما برای کاربران و موتورهای جستجو جذاب، قابل فهم و با ارزش به نظر بیاید. هدف “سئو سایت” جذب ترافیک ارگانیک برای سایت است تا از طریق سرچ کلمات کلیدی توسط کاربران به وب سایت و در نهایت خدمت یا محصول شما برسند.

نمونه کارها
قیمت سئو سایت
سوالات متداول شما
مراحل سئو وبسایت

پکیج های سئو سایت در فدورا

هزینه سئو سایت به عوامل مختلفی همچون سختی کلمات کلیدی، ابعاد پروژه، تعداد صفحات، مدت زمان، سابقه سایت و نوع کمپین های Off Page بستگی دارد اما مهمترین عامل سختی کلمات کلیدی است که هر چه این سختی کلمات بالاتر باشد، هزینه و زمان بری سئو افزایش می یابد.

18 میلیون تومان
پکیج سئو طلایی
پکیج طلایی سئو

انتخاب 3 تا 7 عبارت (سختی 20 به بالا)

تضمین صفحه اول پس از 10 ماه

12 میلیون تومان
پکیج سئو نقره ای
پکیج نقره ای سئو

انتخاب 3 تا 7 عبارت (سختی 10 تا 20)

تضمین صفحه اول پس از 10 ماه

8 میلیون تومان
پکیج سئو برنزی
پکیج برنزی سئو

انتخاب 3 تا 7 عبارت (سختی 1 تا 10)

تضمین صفحه اول پس از 10 ماه

5
CONTACT US

نمونه کارهای سئو سایت در فدورا

لوگو زیباسازه

شرکت زیبا استوار ایمن پارس (زیباسازه) در زمینه اتوماسیون سیستم های امنیتی فعال می باشد.

OUR STEPS

مراحل سئو سایت فدورا

جلسه بررسی رقبا و پروژه

در این مرحله، رقبا و پروژه به طور کامل تحلیل می شوند تا نقاط قوت و ضعف آنها شناسایی شده و اهداف سئو تعیین گردد.

تحقیق کلمه کلیدی

بهترین کلیدواژه های مرتبط و پرجستجو با استفاده از ابزارهای حرفه ای برای جذب ترافیک هدفمند انتخاب می شوند.

عقد قرارداد

پس از توافق بر روی جزئیات پروژه، قرارداد رسمی بین طرفین منعقد می شود تا چارچوب کاری و تعهدات مشخص گردد.

تدوین استراتژی سئو

بر اساس داده ها، یک استراتژی جامع سئو طراحی می شود که شامل بهینه سازی داخلی، محتوایی و فنی است.

تدوین سئو خارجی

استراتژی لینک سازی و فعالیت های خارج از سایت برنامه ریزی می شود تا اعتبار دامنه افزایش پیدا کند.

اجرای فرایند سئو و گزارش دهی

تمامی اقدامات سئو اجرا شده و نتایج به صورت ماهانه تحلیل و گزارش می شوند تا پیشرفت پروژه بررسی گردد.

فضانورد استپ دوم 3
S
T
E
P
S
ماه min
Untitled design 12

چه زمانی از سئو نتیجه می‌گیرم؟

سئو فرآیندی زمانبر است و برای سایتی با 5 تا 10 عبارت کلیدی، معمولا 3 تا 4 ماه طول می کشد تا نتایج اولیه قابل مشاهده باشد. پروژه هایی با رقابت بالا ممکن است بیش از 12 ماه زمان نیاز داشته باشند، اما بطور متوسط این مورد در کمتر از 10 ماه با توجه به تجربه تیم ما امکان پذیر می باشد.

آیا نتایج سئو ماندگار است؟

نتایج سئو بعد از بهینه سازی وبسایت می تواند ماندگار باشد به شرطی که بروزرسانی های منظم محتوا، بررسی رقبا و انطباق با تغییرات الگوریتم گوگل ادامه یابد. بدون فعالیت مداوم رتبه بندی سایت ممکن است به دلیل رقابت بالا با بروزرسانی های گوگل کاهش یابد. 

معرفی انواع سئو

انواع سئو شامل مواردی است که در جدول زیر می توانید مشاهده کنید که هر بخش از سئو چه کاری انجام می دهد:

نوع سئوتعریفموارد مهمی که در هر بخش انجام میشود
سئو داخلی (On-Page SEO)بهینه سازی محتوا و ساختار سایتبهینه سازی عنوان، محتوا، تگ های HTML، لینک سازی داخلی
سئو خارجی (Off-Page SEO)بالا رفتن اعتبار سایتلینک سازی معتبر، انتشار رپورتاژ آگهی
سئو تکنیکال (Technical SEO)بهینه سازی فنی برای خزیدن و ایندکس بهترافزایش سرعت، بهینه سازی نقشه سایت، تنظیم URL و فایل Robots.txt
لوکال سئو (Local SEO)جذب مخاطب هدف در منطقه جغرافیاییثبت در گوگل مپ، تارگت کردن کلمات کلیدی هدف
سئو موبایل (Mobile SEO)بهینه سازی برای عملکرد بهتر موبایلطراحی واکنش گرا، بهینه سازی تجربه کاربری

منبع : Google Search Central

سئو داخلی (On-Page SEO) چیست؟

سئو داخلی یا on page به فرآیند های اجرایی گفته می شود که داخل وبسایت خودتان انجام می دهید تا تجربه بهتری به کاربران ارائه شود. سئو داخلی محتوای کلی وبسایت شما از عکس و متن تا ویدیو را در بر می گیرد. نکته مهم برای بدست آوردن بهترین رتبه در نتایج گوگل، تمرکز بالا در ایجاد محتوایی با کیفیت و کاربر پسند است و همینطور محتوایی که برای موتورهای جستجو قابل فهم باشد.

بطور کلی سئو داخلی شامل مراحل زیر می شود:

  • بهینه سازی عناوین صفحات برای درج کلمات کلیدی
  • نوشتن مطالب جدید در وبسایت
  • اصلاحات و آپدیت های مقالات قدیمی تر
  • استفاده درست از تگ های HTML در صفحات
  • ارائه اصولی محتوا برای مخاطبان و «Customer Journey» یا اصطلاحا سفر مشتری
  • لینک سازی اصولی داخلی
سئو داخلی (On-Page SEO) چیست؟

سئو خارجی (Off-Page SEO) چیست؟

سئو خارجی فرآیندی است که خارج از وبسایت شما انجام می شود که می تواند بر رتبه بندی سایت شما تاثیرات چشمگیری بگذارد. برای بهبود رتبه وبسایت از طریق سئو خارجی فرآیندهای مختلفی وجود دارد که در ادامه به آن ها بصورت جزیی تر می پردازیم.

  • لینک سازی: لینک سازی در واقع به فرآیندی اشاره دارد که در آن، یک وبسایت معتبر با انکر تکست مشخص به شما لینک می دهد. با این کار در واقع آن سایت معتبری که به شما لینک داده است، این سیگنال را به گوگل می دهد سایت شما نیز دارای اعتبار است.
  • تبلیغ و معرفی برند: وقتی شما برای برندینگ خود تلاش می کنید، باید در سایت های مرتبط و با اعتبار بالا نیز تبلیغات انجام دهید. یکی از روش های تبلیغات، انتشار رپورتاژ آگهی است که با رعایت اصول آن می توانید اعتبار وبسایت خود را بالاتر ببرید.
هدف از سئو کردن یک سایت چیست؟سئو خارجی (Off-Page SEO) چیست؟

سئو تکنیکال (Technical SEO) چیست؟

سئو تکنیکال که به آن سئو فنی هم گفته می شود از بخش های مختلفی تشکیل شده که بیشتر بحث فنی سایت شما از سرعت گرفته تا تجربه کاربری را شامل می شود. با بهبود سئو فنی، موتور های جستجو می توانند به راحتی بخزند یا اصطلاحاً کرال (Crawl) و سپس سایت شما را ایندکس (Index) کنند.

برخی از مراحل سئو تکنیکال شامل موارد زیر می شود:

  • بهینه سازی سرعت سایت: سرعت سایت در جذب بیشتر کاربران و ماندگاری آن ها نقش بسیار مهمی دارد. با استفاده از ابزار هایی مانند Google PageSpeed و GTMetrix می توان بهبود سرعت سایت را اندازه گیری کرد.
  • بهینه سازی نقشه سایت (Sitemap): تنظیمات نقشه سایت به منظور کمک به بات های موتورهای جستجو از جمله گوگل برای رسیدن به درک بهتر از ساختار سایت شما می باشد.
  • استفاده از Robots.txt: با استفاده از فایل Robots.txt شما می توانید نحوه کرال کردن بات ها را در سایت خود مشخص کرده و برای آن محدودیت هایی نیز تعیین کنید.
  • بهینه سازی ساختار URL ها: قطع به یقین یکی بخش های مهم سئو فنی، بهینه سازی URL های سایت است. مهم ترین ویژگی URL، ساختارمندی و سازماندهی وبسایت شماست. هر چه سایت شما ساختارمند تر باشد، تجربه کاربری بهبود پیدا می کند.
سئو تکنیکال (Technical SEO) چیست؟

سئو محلی (Local SEO) چیست؟

به نوعی از سئو اشاره دارد که برای یک منطقه خاص خدمات ارائه می کند. برای مثال اگر مخاطبین شما به دنبال «خرید طلای دسته دوم در شرق تهران» هستند، شما باید با این کلمه صفحه خود را قدرتمند کنید. همچنین ثبت لوکیشن کسب و کار خودتان از طریق گوگل مپ نیز یکی دیگر از راه های بهبود سئوی محلی است.

سئو محلی (Local SEO) چیست؟

سئو موبایل (Mobile SEO) چیست؟

طبق آمار های رسمی، بیشترین میزان سرچ در دنیا از طریق تلفن های همراه است؛ بنابراین بهینه سازی صفحات سایت برای موبایل از مهمترین مواردی است که باید به طور دقیق و اصولی انجام گیرد. گوگل نیز به سایت هایی که در موبایل سریع باشند و نیاز کاربر را به طور مناسبی رفع کند، امتیاز بالاتری می دهد و آن را در نتایج برتر جستجو نمایش می دهد.

سئو موبایل (Mobile SEO) چیست؟

چرا سئو برای کسب و کارها مهم است؟

اگر کسب و کار آنلاین خودتان را راه اندازی کرده اید اما دیده نمی شوید، قطعا مشکلی در بحث سئو سایت شما وجود دارد. این جمله بین متخصصین سئو خیلی گفته می شود که «اگر روزی بخواهم جنازه ای را مخفی کنم، آن را در صفحه دوم گوگل می گذارم».

این جمله خیلی هم شوخی نیست و واقعیت تلخی در فضای وب محسوب می شود. طبق آمار های رسمی 75% کاربران فقط به 5 نتیجه اول گوگل نگاه می کنند و تنها 5% از کاربران تمایل به دیدن نتایج صفحه دوم دارند. در واقع اهمیت سئو برای کسب و کارها از آن جایی نشات می گیرد که اگر سایت شما در صفحه اول نباشد، از دید کاربران پنهان می ماند و عملا فرصت حضور ارزشمند برای جذب بیشتر مخاطبان و مشتریان جدید و در نتیجه فروش بیشتر را از دست خواهید داد.

مزایای سئو برای کسب و کارها شامل موارد زیر می شود:

  • گرفتن ترافیک طبیعی
  • جلب اعتماد مشتریان
  • پیشی گرفتن از رقبا
  • سود بلندمدت و یک سرمایه گذاری هوشمندانه برای کسب و کار

نکته مهم این است که سئو یک فرصت ارزشمند و طولانی مدت برای جذب مخاطب بدون نیاز به تبلیغات پولی یا همان گوگل ادز است.

چرا سئو برای کسب و کارها مهم است؟

خدمات سئو سایت شامل چیست؟

خدمات سئو سایت توسط فدورا شامل مجموعه اقداماتی می شود تا رتبه صفحات وبسایت شما در بالاترین نتایج موتور جستجوی گوگل قرار گیرد و ترافیک ارگانیک بیشتری به سمت سایت شما روانه شود. این فرآیند باعث بیشتر دیده شدن کسب و کار شما و میزان ورودی به سایت شما می شود و احتمال فروش را افزایش می دهد. خدمات سئو بخش های مختلفی دارد که در ادامه به آن ها اشاره می کنیم.

  • تولید محتوای سئو شده: با توجه به استراتژی های طراحی شده، محتوای با کیفیت و متناسب با الگوریتم های گوگل برای شما نوشته می شود.
  • سئو آن پیج: بهینه سازی سایت شما از نظر ساختاری و بهبود تگ های آن، در بخش سئو آن پیج قرار می گیرد.
  • سئو آف پیج: برای اینکه سایت شما اعتبار کافی را از گوگل دریافت کند نیاز دارد که یک استراتژی مدون برای سئو خارجی آن و برای ساخت بک لینک در نظر گرفته شود.
  • سئو تکنیکال: بهینه سازی سایت از نظر سرعت، ساختار سایت، رفع خطاهای 404 و 301 و اجرای درست پروتکل SSL نیز از جمله موارد سئوی تکنیکال است.
  • مشاوره سئو: با توجه به پروژه، یک مشاوره اولیه برای شما در نظر گرفته می شود تا بدانید که جایگاه سایت شما در کجا قرار دارد و به کجا قرار است برسد.
خدمات سئو سایت شامل چیست؟

مزایای سئو برای یک سایت چیست؟

کمی قبل تر در مورد علت مهم بودن سئو برای کسب و کارها صحبت کردیم در ادامه می خواهیم به صورت جامع تر به مزایای آن اشاره کنیم.

  1. افزایش ترافیک هدفمند: از طریق سئو، میزان ترافیک هدفمند به سایت خود را می توانید بطور قابل توجهی افزایش دهید و از این طریق شانس ارائه خدمات و یا فروش محصولات را بهبود بخشید. 
  2. افزایش فروش و درآمد: در فروش اصطلاحی وجود دارد به اسم funnel sales یا همان قیف فروش. در حال حاضر رعایت این موضوع در سئو باعث جذب کاربران بیشتری به سایت شما و تبدیل آنها به مشتریان بالقوه می شود.
  3. کاهش هزینه های تبلیغات: با توجه به جذب ارگانیک کاربران از طریق سئو، شما نیاز کمتری به تبلیغات پولی در فضای وب را دارید.
  4. ایجاد اعتبار و اعتماد برای برند: سئو سایت علاوه بر افزایش ترافیک ارگانیک هدفمند و افزایش فروش، به شناخته تر شدن یا اصطلاحاً برندینگ کمک زیادی می کند و از این طریق اعتبار و اعتماد کاربران به شما افزایش می یابد.
  5. بهبود تجربه کاربری: می توان گفت یکی از اهداف مهم سئو، بهبود تجربه کاربری (UX) است. با بهینه سازی سرعت و طراحی واکنش گرا و ساختار منظم محتوا، کاربران می توانند به اطلاعات مورد نیازشان در سایت شما برسند.
  6. نتایج پایدار و بلند مدت: با اجرای فرآیند و استراتژی های سئو، سایت شما می تواند بعد از مدت زمان حدودی بین 6 تا 10 ماه، به یک جایگاه پایدار در صفحه اول نتایج جستجوی گوگل برسد و به مرور زمان رشد بیشتری نیز داشته باشد.
مزایای سئو برای یک سایت چیست؟

ابزارهای سئو چیست؟

بهترین ابزارهای سئو در واقع برنامه ها یا وب سایت هایی هستند که می توان به کمک آن ها سایت را آنالیز و بررسی کرد. این ابزار ها می توانند مشکلات (Issues) را به ما نشان دهند تا نسبت به وضعیت فعلی سایتمان آگاهی بیشتر داشته باشیم.

خود گوگل چند ابزار خیلی مهم دارد که از جمله مهمترین ابزار ها می توان به موارد زیر اشاره کرد:

  • گوگل سرچ کنسول (Google Search Console): ابزاری دقیق برای بررسی وضعیت ایندکس شدن صفحات سایت و بررسی خطاهای فنی و عملکرد آن در نتایج گوگل می باشد. از مزایای این ابزار می توان به رایگان بودن، دیتا های دقیق نحوه عملکرد وبسایت و اعلان مشکلات و ارورهای وبسایت.
  • گوگل آنالیتیکس 4 (Google Analytics 4): گوگل آنالیتیکس ابزاری مهم برای دیجیتال مارکترها است که متخصصین سئو نیز با استفاده از این ابزار می توانند به طور دقیق تری ترافیک ورودی به سایت را Track کنند و رفتار کاربران را به شکل دقیقی مورد بررسی قرار دهند. مزایای این ابزار شامل دقیق بالای دیتاهای آن، درک بهتر عملکرد کاربران در سایت و امکان ردیابی کاربران بر روی سایت می باشد.

دیگر ابزارهای مهم هم عبارت هستند از:

  • ابزار اچرفس (Ahrefs): یکی از بهترین ابزار ها برای آنالیز وب سایت ابزار Ahrefs است. با استفاده از این ابزار علاوه بر Audit و رفع خطاهای سایت، می توان تحلیل نسبتاً دقیقی از عملکرد سئوی خارجی سایت داشت. بنابراین مزایای این ابزار شامل دقت بالا در بررسی لینک سازی وبسایت خود و رقبا و قابلیت رصد نقاط ضعف سایت ها اشاره کرد.
  • ابزارهای تحقیق کلمات کلیدی (Keyword Research Tools): ابزارهای زیادی در زمینه تحقیق کلمه کلیدی وجود دارد که شامل کیورد پلنر گوگل (Keyword Planner)، کی دبلیو فایندر (Kwfinder) و (Keywordtool) هستند. از مزایای این ابزارها می توان به پشتیبانی از زبان فارسی برای پیدا کردن کلمات کلیدی اشاره داشت.
  • ابزار اسکریمینگ فراگ (Screaming Frog): این ابزار با استفاده از بات هایی که دارد، می تواند سایت شما را کرال کند و مشکلات آن از جمله لینک های شکسته، مسائل مربوط به ریدایرکت ها، محتواهای تکراری و … را برای شما فهرست کند. یکی از مزیت های اصلی این ابزار کمک به بهینه سازی سئو تکنیکال می باشد.
ابزارهای سئو چیست؟

هدف از سئو کردن یک سایت چیست؟

سئو وب سایت یکی از ارکان مهم زمینه ساز جذب مخاطب هدفمند به سمت سایت شما است تا از طریق آن بتوانید محصولات یا خدمات خودتان را به آن ها عرضه کنید. برای مثال اگر یک خانم به دنبال «خرید ریمل ضد آب» باشد، در صورتی که سایت شما استراتژی ها و فرآیند های سئو را انجام داده باشد و در 5 نتیجه اول قرار گرفته باشد، این فرد دقیقاً مخاطب هدف و کاربر بالقوه شما است. حال اگر سایت شما بهینه باشد و تجربه خوبی را به مخاطب بدهد، احتمال خرید از وبسایت بالاتر خواهد رفت.

با توجه به توضیحات بالا می توان مهمترین اهداف سئو را به 4 دسته زیر تقسیم کرد:

  1. کسب درآمد
  2. برند سازی
  3. افزایش ترافیک و رتبه برتر در گوگل
  4. جلب رضایت مشتری
هدف از سئو کردن یک سایت چیست؟

رویکردهای مختلف سئو چیست؟

بهینه سازی موتورهای جستجو (SEO) با روش های مختلفی انجام می گیرد، این رویکرد بسته به هدف از پروژه، زمان بندی، نوع فعالیت سایت متفاوت هستند. مهمترین رویکرد هایی که می توان به آن ها اشاره کرد شامل : 

  1. سئو کلاه سفید (White Hat SEO): سئوی کلاه سفید به فرآیندهای مورد تایید گوگل اشاره دارد که برای بهبود رتبه سایت از آن استفاده می شود. عموما این رویکرد بر تولید محتوای با کیفیت با رعایت (EEAT) و (YMYL)، تجربه کاربری آسان و راحت برای کاربر و رعایت پالیسی ها و دستورالعمل های گوگل تاکید دارد.
  2. سئو کلاه سیاه (Black Hat SEO): استفاده از تکنیک های غیرقانونی گوگل برای بالا آوردن صفحه مورد نظر در نتایج را اصطلاحاً سئو کلاه سیاه می گویند. برای مثال Keyword Stuffing یا همان استفاده غیر طبیعی از کلمه کلیدی برای پرکردن محتوا، یکی از همین روش های غیر قانونی است. همچنین در سئو آف پیج خرید انبوه بک لینک های بی کیفیت نیز می تواند جزیی از سئو کلاه سیاه تلقی شود. هر چند خیلی ها از این روش به طور موقت به نتایج خوبی رسیده اند اما این نتایج پایدار نخواهد بود و گوگل با تشخیص آن ممکن است سایت شما را جریمه یا پنالتی کند.
  3. سئو کلاه خاکستری (Gray Hat SEO): این روش ترکیبی از روش های کلاه سفید و خاکستری است که شبیه یک چاقوی دو لبه عمل می کند؛ نه کاملا غیر قانونی است نه کاملا مورد تایید گوگل. این روش سریع تر از روش کلاه سفید جواب می دهد و امن تر از کلاه سیاه است.
رویکردهای مختلف سئو چیست؟

معرفی مهمترین استراتژی‌ ها و اصول سئو سایت

استراتژی ها و اصول اولیه سئو سایت همچنان پایه و اساس رشد و موفقیت در فضای وب هستند و عموماً شامل طراحی سایت بهینه، تولید محتوای مناسب و با کیفیت و بهبود تجربه کاربری می شوند. اما در حال حاضر و با توجه به رشد روز افزون هوش مصنوعی و Ai Overview ها و آمیخته شدن سرچ گوگل با هوش مصنوعی، آیا استراتژی ها و راهکارهای قدیمی جوابگوی رشد سایت شما خواهند بود؟

در پاسخ اینگونه می توان گفت که اصول اولیه سئو هنوز هم بسیار مهم هستند اما باید با رویکردهای جدید تکمیل شوند. در ادامه با دید بهتری به این رویکردها و استراتژی ها اشاره خواهیم کرد:

  • تحقیق کلمات کلیدی:

مهمترین رکن سئو کیورد ها یا همان کلمات کلیدی آن می باشد چرا که کاربران برای جستجوی نیازهایشان از طریق سرچ کردن همین کلمات در گوگل به خواسته خود می رسند. از جمله مهمترین مواردی که باید در پیدا کردن کلمات کلیدی به آن دقت شود، نیت و هدف کاربر (Search intent) است.

  • طراحی سایت بهینه (Optimized Website Design):

طراحی سایت بهینه یکی از اصول موفقیت در سئو می باشد و با وجود هوش مصنوعی، اهمیت آن بیشتر نیز شده است. گوگل هنوز هم سرعت را یک فاکتور اصلی و کلیدی برای یک وب سایت در نظر دارد و سایت هایی که سریع تر لود شوند، اولویت بیشتری در بحث رتبه بندی خواهند داشت. بهترین حالت لود زیر 3 ثانیه است که برای بدست آوردن این سرعت لود نیاز به هاست قوی، کاهش کدهای غیر ضرور سایت و فشرده سازی تصاویر آن می باشد.

با توجه به اینکه در حال حاضر جستجوها عموماً با موبایل انجام می شود و اولویت گوگل نیز بر اساس Mobile-First Indexing است، سایت باید Responsive باشد و در همه دستگاه ها به صورت صحیح نمایش داده شود.

  • تولید محتوای مناسب و باکیفیت (High-Quality Content):

تولید محتوای با کیفیت از چند بخش تشکیل می شود که شامل تحقیق کلمات کلیدی، نوشتن محتوا و پاسخ به سوالات کاربران، بهینه سازی محتوا و بروزرسانی مداوم و اصولی محتوای نوشته شده می باشد. در حال حاضر AI Overviewها جواب های سریع و دقیق را از سایت ها می گیرند و بر اساس آن رتبه بندی انجام می دهند،. پس باید محتوا سایت شما اطلاعات دقیقی داشته باشد. محتواهای قدیمی باید بطور مداوم بررسی و آپدیت یا حتی در صورت لزوم بازنویسی شوند. در کل گوگل بروزرسانی مطالب را خیلی دوست دارد!

  • بهبود تجربه کاربری (UX): 

تجربه کاربری اهمیت بیشتری با سئو پیدا کرده است؛ چرا که رفتار کاربر برای گوگل سیگنال هایی را در پاسخ به این سوال که «آیا این سایت می تواند نیاز کاربرانش را رفع کند یا خیر» می فرستد. برای مثال ساختار سایت باید دسته بندی شده و مرتب باشد تا کاربر وقتی وارد سایت می شود، به راحتی به بخش های مختلف آن دسترسی پیدا کند.

بحث زمان حضور کاربر یا همان (Dwell Time) و نرخ پرش (Bounce Rate) نیز از اهمیت بیشتری در این زمینه برخوردار می باشند. اگر وبسایت به شکلی طراحی شود که نیاز کاربر را رفع کند، ماندگاری و گشت و گذار او داخل سایت نیز افزایش خواهد داشت.

معرفی مهمترین استراتژی‌ ها و اصول سئو سایت

تاثیر رفتار کاربران بر سئو سایت چقدر است؟

نکته بسیار مهمی که برخی از وب مستر ها آن را فراموش می کنند، رفتار کاربران و تاثیر آن روی سئو می باشد. رفتار کاربران تاثیر زیادی بر روی سئو سایت دارد چون موتور جستجوی گوگل از این رفتار ها به عنوان سیگنالی برای ارزیابی کیفیت و مرتبط یا Relevant بودن سایت استفاده می کنند. در واقع گوگل می خواهد بداند که کاربران بعد از وارد شدن به سایت چقدر راضی هستند و آیا این وبسایت به نیازهایشان جواب داده است یا خیر.

این موضوع دقیقا به مبحث هدف جستجوی کاربر (Search Intent) اشاره می کند که یکی از مهم ترین مفاهیم سئو می باشد.

5 عامل مهم برای تاثیر گذاری رفتار کاربر در سئو وجود دارد که شامل موارد زیر می باشد: 

  1. نرخ کلیک کاربران
  2. نرخ پرش کاربران
  3. زمان حضور در سایت
  4. تعامل کاربران
  5. نرخ خروج کاربران از سایت

در مورد مفهوم هدف کاربر (Search Intent) باید دید قصد کاربر از سرچ آن کلمه چیست؟ در واقع اگر پاسخی دقیق و درست به عبارت سرچ شده توسط کاربر داده شود، سایت شما در صدر نتایج قرار خواهد گرفت. هدف کاربران به 4 دسته اصلی تقسیم می شود که عبارتند از : 

  1. جستجو برای کسب اطلاعات «Information Intent»
  2. جستجو برای پیدا کردن یک سایت «Navigational Intent»
  3. جستجو با هدف اقدام برای خرید «Transactional Intent»
  4. جستجو به قصد بررسی و تحقیق برای خرید «Commercial investigation»
تاثیر رفتار کاربران بر سئو سایت چقدر است؟

عوامل موفقیت در سئو وب سایت چیست؟

عوامل متعددی برای موفقیت سئو سایت تاثیر گذار هستند که هر کدام نیز نقشی خاص را در بهبود رتبه بندی ایفا می کنند. این عوامل ترکیبی از سئوی تکنیکال، سئو محتوا، تجربه کاربر و استراتژی سئو خارجی می باشند.

  • تولید محتوای با کیفیت و مرتبط: محتوا قلب اصلی سئو می باشد. بدون محتوا، سئو معنی خاصی ندارد. بنابراین اهمیت مرتبط بودن آن با سرچ کاربر بسیار بالا است و باید در تولید محتوا دقت بالایی در پاسخ به نیاز کاربر داشته باشیم.
  • بهینه سازی سئو تکنیکال: برای اینکه کراولرهای گوگل بتوانند راحت تر در صفحات سایت شما خزش کنند، شما باید سایت را طوری بهینه سازی کنید که از نظر سرعت بارگذاری، ساختار کدها، دسترسی پذیری و رفع موانع فنی عملکرد بی نقص داشته باشد. این کار شامل استفاده از Sitemap، بهینه کردن فایل Robots.txt برای هدایت درست کراولرها، رفع خطاهای 404 و ریدایرکت های اشتباه و اطمینان از سازگاری موبایل و اجرای درست پروتکل SSL می شود.
  • تجربه کاربری مناسب: همانطور که گفتیم، تجربه کاربری مناسب می تواند کاربر را در سایت نگه دارد، با او تعامل ایجاد کند و موجب شود تا مجدد به سایت بازگردد. این دقیقا رفتاری است که گوگل برای دادن رتبه به وبسایت ها از آن استفاده می کند.
  • لینک سازی با کیفیت: بک لینک ها اگر به طور اصولی و با استراتژی درست ایجاد شوند، می تواند در حکم داشتن رای اعتماد از یک سایت معتبر با قدرت دامنه بالا به شمار بیاید که این موضوع نیز برای گوگل اهمیت بالایی دارد.
  • سازگاری با الگوریتم های جدید و هوش مصنوعی: با رشد روز افزون AI، سایت شما باید با الگوریتم هایی مانند BERT، MUM و AI Overviews هم راستا باشد. در حال حاضر AI رفتار کاربر و هدف او را به طور عمیق تحلیل می کند و سایت هایی که به درستی پاسخ داده باشند را در نتایج خودش نشان می دهد.
عوامل موفقیت در سئو وب سایت چیست؟

هزینه سئو سایت چگونه محاسبه می شود؟

برای هزینه های سفارش سئو سایت نمی توان قیمت خیلی دقیقی ارائه داد؛ زیرا عوامل مهمی مانند: 

  • سختی کلمات کلیدی
  • ابعاد پروژه
  • تعداد صفحات ساخته شده
  • مدت زمان پروژه
  • سابقه سایت
  • نوع کمپین های آف پیج و بک لینک

در قیمت نهایی سئو اثر گذار هستند. اما مهمترین عامل همان کلمات کلیدی یک پروژه می باشد. هر چقدر کلمات کلیدی کسب و کار شما در درجه سخت تری باشند، هزینه سئو نیز بالاتر می رود. برای مثال سئو کردن کلمه ای مانند «طراحی سایت» هم پر هزینه است و هم طولانی اما بالا آمدن با کلمه ای مانند طراحی سایت فروشگاهی در غرب تهران بسیار راحت و کم هزینه تر خواهد بود.

هزینه سئو سایت چگونه محاسبه می شود؟

شاخص های سئو چیست؟

شاخص های سئو سایت موارد و معیار هایی هستند که به شما این دید را می دهند که عملکرد استراتژی سئو سایت خودتان را ارزیابی کنید و ببینید به چه میزان به اهداف خود نزدیک شده اید. این شاخص ها نشان می دهد که سایت شما در موتورهای جستجو به چه صورت مخاطب را جذب و آن را تبدیل به مشتری می کند.

  • رتبه سایت در گوگل از مهمترین شاخص های سئو می باشد. رتبه بالاتر یعنی دیده شدن بیشتر و شانس کلیک بیشتر. تمام رقابت سئو در واقع روی همین شاخص حرکت می کند.
  • میزان نرخ کلیک ارگانیک (CTR) از KPI های مهم برای سئو می باشد. نرخ کلیک در واقع نسبت کلیک هایی است که کاربران که در نتایج جستجو روی سایت شما کلیک می کنند تقسیم بر تعداد بازدید از نتیجه مرتبط با سایت شما را در نتایج گوگل نشان می دهد. این معیار معمولاً با درصد نشان ارائه می شود.
  • ترافیک ارگانیک در واقع به شاخصی اشاره دارد که آن تعداد بازدیدکنندگان را اندازه می گیرد و نشان می دهد که کدام کاربران بطور ارگانیک و بدون تبلیغات به سایت شما مراجعه کرده اند. معمولا این بخش از طریق گوگل آنالیتیکس قابل مشاهده می باشد.
  • نرخ پرش (Bounce Rate) در واقع نشان دهنده کاربرانی است که بدون هیچ اقدامی از سایت خارج می شوند. شاخص آن معیار مهمی برای آنالیز در سئو است. نرخ معمول پرش بین 40% تا 60% است و اگر در شرایط استاندارد بالاتر از این باشد، سایت نیاز به بررسی عمیق تری دارد.
  • تعداد بک لینک ها و کیفیت آن ها نیز از معیار ها و سنجه هایی است که باید در سئو به آن دقت داشت چرا که بک لینک ها اعتبار سایت را بالا برده و فاکتور مهمی در رتبه بندی محسوب می شوند. از طرفی کیفیت پایین آن ها نیز می تواند برای سایت شما مخرب باشد بنابراین باید بطور مداوم بررسی شوند.
شاخص های سئو چیست؟

معرفی الگوریتم های گوگل و بررسی تأثیر آنها بر سئو

الگوریتم های گوگل در واقع سیستم های پیچیده برای رتبه بندی هستند که به ارزیابی و رتبه صفحات سایت در نتایج گوگل طراحی شدند. آن ها بطور مداوم در حال بروزرسانی هستند تا تجربه کاربران را بهتر کنند. در ادامه مهمترین الگوریتم های گوگل را به همراه تاثیرات آن ها را برای شما توضیح می دهیم:

  1. الگوریتم پاندا: تمرکز این الگوریتم روی کیفیت محتوا است. وبسایت هایی که محتوای کم ارزش یا کپی شده تولید می کنند توسط این الگوریتم شناسایی و جریمه می شوند. تاثیر این الگوریتم روی سئو سایت باعث می شود که کیفیت محتواهای تولید شده بالاتر برود و از تکنیک های کلاه سیاه مانند کیورد استافینگ استفاده نشود.
  2. الگوریتم پنگوئن: هدف این الگوریتم مبارزه با لینک سازی غیر طبیعی و اسپمی است. وبسایت هایی که برای گرفتن رتبه اقدام به خرید بک لینک های بی کیفیت کرده اند توسط این الگوریتم شناسایی می شوند.
  3. الگوریتم مرغ مگس خوار که آمد سرچ کاربران را هدف قرار داد. در واقع مفهوم هدف کاربر یا همان (Search Intent) از این الگوریتم نشات می گیرد. بر خلاف دو الگوریتم قبلی که معرفی شد این الگوریتم رویکردی بر بهبود پاسخ به سوالات کاربران دارد که با هدف جستجوی آن ها نیز یکی باشد.
  4. الگوریتم کبوتر نتایج جستجو بر اساس سئو محلی را تقویت کرد. اگر کسب و کاری را در گوگل مپ ثبت کنید و همچنین از کلمات کلیدی محلی استفاده کنید، می توانید هدفمند تر کاربران را جذب کنید.
  5. الگوریتم رنک برین مبتنی بر هوش مصنوعی است که رفتار کاربران را بر اساس نرخ کلیک و زمان حضور آنان تحلیل می کند تا بهترین نتایج را به ما نشان دهد. این الگوریتم بیشترین تاثیر را بر تجربه کاربری و CTR دارد.
  6. الگوریتم موبایل گدون سایت هایی که برای موبایل بهینه نبودند را جریمه کرد. این الگوریتم برایش مهم است که سایت ریسپانسیو و سریع باشد.
  7. الگوریتم BERT از پردازش زبان طبیعی (NLP) برای درک بهتر جملات و عبارات پیچیده استفاده می کند. هدفش فهمیدن نیت در جستجوها است.
  8. الگوریتم فِرد گوگل در 8 مارس 2017 معرفی شد و ترافیک برخی وب‌سایت ها را تا 90 درصد کاهش داد. این الگوریتم برای شناسایی و جریمه سایت هایی طراحی شد که تجربه کاربری را نادیده می گرفتند و صرفاً برای رتبه بندی در گوگل ایجاد شده بودند.
  9. الگوریتم MUM سال ۲۰۲۱ معرفی شد و نسخه پیشرفته تری از BERT است. این الگوریتم چند وظیفه ای می تواند محتوای متنی، تصویری و زبانی را همزمان تحلیل کند و پاسخ های پیچیده تری به آن بدهد.
  10. الگوریتم اسپم برین به طور دوره ای اجرا می شود و سایت هایی با محتوای اسپم، لینک های بی کیفیت یا روش های فریب دهنده (مثل Cloaking) را هدف قرار می دهد.
معرفی الگوریتم های گوگل و بررسی تأثیر آنها بر سئو

بررسی مفهوم بک لینک یا لینک سازی خارجی در سئو

بک لینک یا لینک سازی خارجی (Backlink) از مهمترین مفاهیم در سئو است که به لینک هایی اشاره دارد که از سایت‌های دیگر به سایت شما داده می شوند. همانطور که گفته شد، این لینک ها مثل یه رای اعتماد از طرف سایت های دیگر هستند و به گوگل نشان می دهند که محتوای شما ارزشمند و قابل اعتماد می باشد. بیاید یک بررسی ساده و مشخص از آن داشته باشیم:

چرا بک لینک در سئو مهم است؟

  • اعتبار (Authority): گوگل بک لینک را یک سیگنال قوی برای اعتبار سایت شما به حساب می آورد. هر چه لینک ها از سایت های معتبر تر باشد، ارزش آن نیز بیشتر است.  
  • رتبه‌بندی: بک لینک های با کیفیت می توانند رتبه سایت شما را در نتایج جستجو بالا آورند.

اگر بک لینک از سایت های مرتبط و با Domain Authority بالا باشد (مثل یک وبلاگ معروف در حوزه کاری خودتان)، قدرت اعتبار سایت بالاتر می رود.  

بررسی مفهوم بک لینک یا لینک سازی خارجی در سئو